Assetjament Laboral: Més ens val previndre que curar

Protocol de Prevenció i Actuació davant situacions d'Assetjament Laboral

Més val previndre...
Més val previndre...
Puntua del 1 a 5 estrellas

Ja ho diu la dita: “Més val previndre que curar”. I en qüestió d’assetjament laboral, no pot ser més cert.

Perquè quan un xicotet comerç compta amb el seu propi Protocol de Prevenció i Actuació davant situacions d’Assetjament Laboral i forma a la seua plantilla, està evitant conductes indesitjades, un mal clima laboral i sancions i multes per al negoci.

Assetjament Laboral

En l’Acadèmia dels Comerços de Confecomerç trobaràs tot el necessari per a començar a elaborar hui mateix el teu propi Protocol d’Actuació, i tu i els teus treballadors podreu realitzar i acreditar la formació obligatòria que s’exigeix juntament amb el pla de prevenció.

Detectar i afrontar a temps conductes d’assetjament en l’entorn laboral és clau per a evitar que es malmeta el clima de treball en les associacions i el xicotet comerç i, sobretot, per a preservar la salut física i mental de les persones treballadores.

Aquest curs inclou un model de Protocol d’Actuació i Prevenció davant situacions d’Assetjament Laboral, així com plantilles de compromisos, models de denúncies i informes d’investigació per a les associacions i els comerços associats, i els materials necessaris per a la formació de les persones treballadores en aquesta matèria.

Tot això ajudarà els associats a complir amb la normativa vigent, previndre l’assetjament laboral i conéixer com actuar davant aquestes situacions.

Amb aquest curs i el paquet de recursos per a la prevenció de l’assetjament laboral, Covaco i Confecomerç fan un pas més dins de la seua línia de suport a les associacions i comerços associats en matèria de Prevenció de Riscos Laborals, amb una aposta clara per previndre i evitar les situacions d’assetjament laboral en aquest entorn i amb un compromís de tolerància zero cap a les conductes d’assetjament i /o violència.

Col·labora la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Recorda que disposar de Protocol d’Assetjament Laboral és obligatori per a totes les empreses, sempre que compten amb almenys un treballador o treballadora.

Per a accedir a aquesta formació i en general als cursos que son a l’Acadèmia es imprescindible ser un comerç, empresa o profesional associat a la Associació de Comerciants Benetússer.


Font: Circular informativa de Confecomerç.

Vicente Navalón Pardo
Acerca de Vicente Navalón Pardo 749 Articles
Per tradició familiar fuster, per voluntat propia llibrer, per vocació informàtic. Actualment treballe a l'Associació de Comerciants de Benetússer com administratiu e informàtic. Intente tirar una maneta als comerços que tenen interès en digitalizar-se. A més duc un blog dedicat a l'Advaita, no dualitat i temes semblants.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*