9 d’octubre: Dos comerços associats reben la Medalla d’Argent de Benetússer

Rellotgeria Cubells i Calzados Amorós reberen el màxim reconeixement de l'Ajuntament de Benetússer

Comercios Premiados 9 d'octbre 2022
Comercios Premiados 9 d'octbre 2022
5/5 - (2 votos)

En la vesprada d’ahir, 9 d’octubre , el Centre Cultural El Molí va acollir l’acte institucional en el que es va fer l’entrega de les Medalles d’Argent, la màxima distinció atorgada per l’Ajuntament de Benetússer, que en aquesta edició han reconegut als comerços associats Rellotgeria Cubells i Calzados Amorós per la seua trajectòria de més de 50 anys de servei al poble de Benetússer.

A més dels nostres socis també reberen el reconeixement altres dos comerços de llarga trajectòria a Benetússer. A l’acte va contar amb la presència d’una representació de la Junta Directiva.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz Portero, acompanyada de la corporació municipal, així com de nombrosos representants del teixit associatiu de Benetússer. Amb motiu de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, un dia en què, tal com va assenyalar l’alcaldessa del municipi, “posem en valor la nostra història i les nostres arrels per a celebrar tot allò de què ens sentim orgullosos i que ens fa construir, junts i juntes, el futur del nostre poble”

El lliurament de medalles a les mans de l’alcaldessa i del regidor de Cultura, Juan Alarcón, van ser acompanyades d’un pergamí commemoratiu. Es va fer una lectura dels currículums de les quatre empreses familiars en les quals es repassaven els seus orígens, l’evolució de cadascun dels projectes i el compromís de les diferents generacions per a adaptar i fer créixer el negoci. Els premiats, en el moment més emocionant de la vesprada, van agrair el premi als seus avis, pares i mares, amb l’orgull “de poder continuar siguiendo sus pasos”.

Comerços amb una trajectòria de més de mig segle

Les distincions de l’Ajuntament de Benetússer, que van ser aprovades per unanimitat per la corporació municipal en el ple de setembre, han reconegut enguany el recorregut professional dels quals destaquem als nostres associats:

Rellotgeries Cubells

En 1965 el matrimoni Cubells-Tomás va posar en marxa el negoci de rellotgeria en el número 142 de l’avinguda Camí Nou, fent del seu senyal d’identitat tant el tracte personal com la minuciositat pel detall pròpia del taller artesà. En 1998, i fins al dia de hui, va prendre el relleu del negoci familiar el seu fill, José Luis Cubells Tomás, adaptant-se a les noves demandes dels clients i l’evolució del comerç electrònic.

L’Any 2010 va ser soci fundador de l’Associació de Comerciants Benetússer de la qual va ser President fins a octubre de 2013.

Calzados Amorós

En 1968, el matrimoni alacantí dels Amorós va obrir la seua primera sabateria, de xicoteta grandària, però amb gran acolliment entre els veïns de la zona. Prompte, combinant el treball a la botiga amb la venda per mercats ambulants de la Comunitat Valenciana, van poder obrir un negoci més gran a Benetússer, convertint-se en botiga de calçat de referència en la localitat. El seu èxit, mantingut durant les dècades posteriors, els va portar en 2018 a traslladar-se a l’avinguda Camí Nou, renovant i reforçant la seua imatge a Benetússer gràcies a una major visibilitat també per als pobles dels voltants.

Vicente Navalón Pardo
Acerca de Vicente Navalón Pardo 750 Articles
Per tradició familiar fuster, per voluntat propia llibrer, per vocació informàtic. Actualment treballe a l'Associació de Comerciants de Benetússer com administratiu e informàtic. Intente tirar una maneta als comerços que tenen interès en digitalizar-se. A més duc un blog dedicat a l'Advaita, no dualitat i temes semblants.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*