Campanya per a fomentar la lectura des del comerç local de Benetússer

Espera llegint i el temps passarà volant

Campanya Espera llegint
Campanya Espera llegint
5/5 - (1 voto)

Més de 130 ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana s’han adherit a la iniciativa ‘Espera llegint’, una campanya que promou la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, en col·laboració amb la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, amb l’objectiu de “impulsar la lectura entre la població adulta des del comerç local”.

L’Ajuntament de Benetússer s’ha adherit a aquesta campanya. Els comerços participants han rebut un “Lot Espera llegint” . Una de les línies d’actuació de la campanya és distribuir llibres breus, de fàcil lectura, conformant una “minibiblioteca de proximitat” per a fomentar la lectura des del comerç, aprofitant el temps d’espera dels clients per a ser atesos.

La idea és que els visitants puguen llegir els llibres en els comerços o portar-li’ls en préstec si l’espera és curta, detallen els impulsors de la iniciativa.

La minibiblioteca està formada per un expositor, dissenyat per la il·lustradora valenciana Alba López Soler; onze llibres de la col·lecció ‘Llegir en valencià’; una guia pràctica amb activitats i consells per als comerços; fullets explicatius per als clients dels comerços, sobre el funcionament de la campanya, i marcapágines o punts de lectura.

llibres Espera llegint
llibres Espera llegint

Objectiu de la campanya.

La campanya pretén demostrar al públic adult que iniciar-se en la lectura en valencià no és difícil, també té com a objectiu animar als clients a visitar les llibreries i les biblioteques del municipi.

Els llibres que conformen la campanya, d’autores i autors valencians, pretenen acostar la lectura en valencià al gran públic i inclouen un vocabulari amb la definició de les paraules menys usuals, una secció informativa i recomanacions bibliogràfiques.

Tant de bo puguem canviar la tendència, i en comptes d’esperar torn veient la pantalla d’un telèfon, siga amb un llibre a la mà”.

Carmen Amoraga Directora General de Cultura i Patrimoni

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha assenyalat que “llegir és una activitat que es pot realitzar en qualsevol espai i utilitzar els comerços com a difusors de literatura és una idea formidable”, i ha afegit que “tant de bo puguem canviar la tendència, i en comptes d’esperar torn veient la pantalla d’un telèfon, siga amb un llibre a la mà”.

“Espera llegint” és una campanya d’animació lectora que es va posar en marxa al setembre de 2022. La iniciativa s’inclou en el Pla valencià de foment del llibre i la lectura de la Generalitat.

Comerços associats que hi participen

Els comerços associats a l’Associació de Comerciants Benetússer que participen en la Campanya “Espera llegint” són relacionats tot seguit:

Més informació

Vicente Navalón Pardo
Acerca de Vicente Navalón Pardo 750 Articles
Per tradició familiar fuster, per voluntat propia llibrer, per vocació informàtic. Actualment treballe a l'Associació de Comerciants de Benetússer com administratiu e informàtic. Intente tirar una maneta als comerços que tenen interès en digitalizar-se. A més duc un blog dedicat a l'Advaita, no dualitat i temes semblants.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*