Obert el termini de sol·licitud d’ajudes del “Plan Resistir”

Se solicitarán desde el 25 de febrero hasta el 16 de marzo de 2021.

Plan Resistir Benetússer
Plan Resistir Benetússer

Publicació de les ajudes

L’Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea de Desenvolupament Local, ha obert el termini de sol·licitud de les Ajudes Parèntesis, una línia d’ajudes emmarcada dins del Pla Resistir posat en marxa per la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de donar sustentació als sectors d’hostaleria, restauració, turisme i oci.

Després de la publicació de les bases en el BOP, els autònoms i microempreses de menys de deu treballadors el domicili fiscal dels quals es trobe en el terme municipal de Benetússer poden tramitar la seua sol·licitud durant 20 dies naturals, des del 25 de febrer fins al 16 de març, per via telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’ajuntament

En què consisteixen

Les “Ajudes Parèntesis”, que a Benetússer ascendeixen a un total de 376.381 euros es doten amb fons aportats per la Generalitat Valenciana (62,5%), la Diputació de València (22,5%) i l’Ajuntament de Benetússer (15%).

Així, mitjançant aquest paquet d’ajudes, destinat a aquells sectors afectats per les restriccions aprovades pel Decret llei 1/2021, es contempla cobrir despeses corrents de l’activitat empresarial de bars, cafeteries, restaurants, hotels, agències de viatge, gimnasos o ludoteques, entre altres. Els autònoms i les microempreses, la sol·licitud de les quals siga aprovada, rebran una ajuda directa de 2.000 euros, més 200 euros per cada treballador al seu càrrec. Per a la seua recepció es podran justificar les despeses de lloguer del local, llum, aigua, Internet, telèfon, etc.

En el supòsit que no s’aplicaren íntegrament els fons compromesos, l’Ajuntament podrà dissenyar un nou pla pla d’ajudes per als sectors que han quedat. Què sectors es beneficia queda als criteris que l’ajuntament decidisca aplicar.

Posicionament de l’associació

Des de l’Associació de Comerciants Benetússer donem la benvinguda a aquestes ajudes però les considerem clarament insuficients. Si la premissa és “no deixar a ningú arrere” entenem que hi hauria de ser raonable fer costat a tots els sectors per igual, atés que hi han resultat perjudicats per la pandèmia, i la seua activitat s’ha vist afectada, com és el cas del comerç, amb caigudes de facturació de l’ordre d’entre el 40 i el 60%.

Estem molt preocupats davant el fet que la Generalitat no hi haja contemplat al comerç en el Pla Resisteix. No concebem que hi haja deixat al marge del programa d’ajudes al comerç local, que en plena crisi va mantindre ocupacions malgrat tot, que en la pandèmia ha demostrat comportaments exemplars per a continuar atenent els ciutadans i que és el responsable de més de 210.000 ocupacions en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Més informació

Actualització 17/03/2021 Modificacións al “Plan Resistir”

L’Ajuntament de Benetússer va anunciar ahir en la seua web la modificació del “Plan Resistir” amb la finalitat que “autónomos que aunque no tengan el domicilio fiscal en Benetússer desarrollen la actividad comercial en este municipio y queden excluidos por otras bases” puguen demanar l’ajuda.

El termini de sol·licitud per aquest col·lectiu s’obrí hui, día 17 de març i es prórroga durant els propers 5 dies naturals.

Per saber més li recomanem que faca clic ací.

Última actualització: 19032021

Vicente Navalón Pardo
Acerca de Vicente Navalón Pardo 555 Articles
Per tradició familiar fuster, per voluntat propia llibrer, per vocació informàtic. Actualment treballe a l'Associació de Comerciants de Benetússer com administratiu e informàtic. Intente tirar una maneta als comerços que tenen interès en digitalizar-se. A més duc un blog dedicat a l'Advaita, no dualitat i temes semblants.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*