L’Ajuntament i comerciants es reuneixen en el Dia del Comerç Local

Reunió de comerciants, el regidor de comerç i l'alcalcessa
Reunió de comerciants, el regidor de comerç i l'alcalcessa ©Ajuntament de Benetússer
5/5 - (1 voto)

Hui, 25 d’octubre, una representació de comerciants de Benetússer encapçalats per la Junta Directiva de l’Associació de Comerciants Benetússer ens hem reunit amb l’alcaldessa Eva Sanz i el regidor de comerç Emilio Cano. La reunió, celebrada en un ambient distés ha tingut lloc en el Saló d’Actes de l’ajuntament. Aquesta reunió culmina la campanya que a dut a terme l’associació de comerciants en coordinació de Confecomerç, l’Ajuntament i la Conselleria de Comerç.

Dia del Comerç Local

L’Associació de Comercaints Benetússer, que promou al costat de Confecomerç el Dia Del Comerç Local. Iniciativa que està impulsada per la Direcció General de Comerç, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

La campanya que culmina hui reflecteix una de les inquietuds que es va plasmar en una de les accions promocionals que impulsarem fa dos anys, XICOTET COMERÇ. ÉS EL SEU TORN. Una acció que va tindre gran repercussió i en la qual sol·licitàvem un Dia commemoratiu del xicotet comerç.

Hui ja podem dir que és una realitat, perquè aqueix dia serà el 25 d’octubre, una data especial, en la qual es brindarà un merescut homenatge al nostre sector, i en la qual es posarà en evidència tot el que representa. Perquè si d’alguna cosa estem segurs és que el xicotet comerç és un sector essencial i estratègic, no sols per si contribució a nivell econòmic sinó també en el pla social i mediambiental.

Un nou model de consum

Perquè hem de ser conscients, i després d’una crisi sanitària com la que hem viscut, encara més, de la importància de fomentar un model de consum més sostenible, que preserve els nostres entorns, que pose per davant a les persones, que vetle per fomentar valors socials i culturals, que garantisca una proximitat, que ha sigut vital i així ho hem comprovat a l’inici de la pandèmia i amb posterioritat en la postpandèmia.

El coronavirus ha posat en relleu la importància d’un concepte com és la proximitat i això ha provocat un canvi de paradigma. La crisi ha fet més palpable el “redescobriment” del que tenim al nostre voltant, del nostre entorn. Els clients cada vegada valoren més aqueix servei personalitzat i immediat que tenen al costat de casa, i que ofereixen els xicotets comerços, que es preocupen per satisfer els seus gustos i preferències, que donen consells i recomanacions sobre els productes, que ofereixen un servei diferencial que representa sens dubte un avantatge competitiu respecte a la resta. I és que parlar de xicotet comerç és parlar de salut, de sostenibilitat, de garantia, de seguretat i, sobretot, de futur, perquè ho estem comprant cada dia.

Valors que es celebren en aquest dia.

Aquest 25 d’octubre, per tant celebrem tots junts aqueixos valors, aqueixa essencialitat del xicotet comerç local, per a posar en relleu precisament tot el que significa: un consum més sostenible, una riquesa local empresarial sense perjudici del territori, una ocupació de qualitat basat en la conciliació, en l’estabilitat i en l’oportunitat, un xicotet comerç que ciri per la protecció del medi ambient, per la singularitat dels productes artesanals i autòctons, per la confiança i la proximitat, per la connexió i interrelació, en definitiva, per ser un format de gran aportació social, que dona vida i dinamitza els nostres entorns, i que promou el desenvolupament i impuls del nostre municipi.

En un escenari com el que vivim de reactivació, en el qual s’han suprimit les restriccions imposades per la Covid, hem d’insistir ara més que mai en quin és el model de ciutat o de municipi que volem, i a conscienciar respecte als “xicotets gestos” que fem diàriament i que tenen la seua repercussió, com pot ser la decisió de compra.

En aquest últim període d’any tenim l’oportunitat de fer-ho, i poder encaminar-nos cap a una societat més justa, més respectuosa amb el nostre entorn, que ofereix majors oportunitats a les nostres generacions, que no deixa empremta de carboni, que lluita contra un tema tan preocupant com és el canvi climàtic.

Perquè a les nostres mans està apostar per un xicotet comerç, que el tenim molt a prop, potser davall de casa, i que, com he dit a l’inici és essencial i estratègic, i serà sens dubte el sector palanca de la RECUPERACIÓ ECONÒMICA DE LA NOSTRA COMUNITAT.

Vicente Navalón Pardo
Acerca de Vicente Navalón Pardo 692 Articles
Per tradició familiar fuster, per voluntat propia llibrer, per vocació informàtic. Actualment treballe a l'Associació de Comerciants de Benetússer com administratiu e informàtic. Intente tirar una maneta als comerços que tenen interès en digitalizar-se. A més duc un blog dedicat a l'Advaita, no dualitat i temes semblants.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*